tirsdag 19. februar 2013

Lasagne

Å lage pastaplater er veldig enkelt hvis du har riktig oppskrift.

Oppskriften for å lage hjemmelaget pasta, finnes her : Hjemmelaget pasta


Til 3-4 pers. :

6 store pastaplater
400 g kjøtt
200 g ost
1 Tomatsaus for pasta ( www.gourmeten.no )
100 g béchamel(hvit saus)


Béchamelsaus :

2,5 dl melk
20 g smør
2 ss mel
salt og pepper

Smelt smør i en kasserolle, uten å brune det.
Bland mel og smør mens du rører godt i 2 min.
Varm opp blanding i ca. 10 min, og rør kontinuerlig, for å bli kvitt melsmaken.

Kok opp melk.
Hell melken over jevningen mens visper godt, da tykner sausen.

Béchamelen er klar! :)

Lasagne:

Stek kjøttet.
Når  kjøttet er stekt, hell tomatsausen over kjøttet og la det stå på lav varme å surre.

Finn en ildfastform og hel litt olivenolje i bunnen.
Smør litt béchamel i bunnen av formen.
Legg litt blanding av kjøtt og Tomatsaus for pasta over béchamelen.
Dekk kjøttet med pastaplater.
Gjenta det 3 ganger og avslutt med et lag béchamelsaus.
Strø osten over det siste laget med béchamel.

Stek lasagnen i oven på 180 grader i 25 min.

Lasagne passer veldig godt med en frisk salat, og den kan smakes til med Huldredråper og
 










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar