mandag 18. februar 2013

Andeconfit med balsamicoglasserte rødløk

Confiserte andelår med balsamicoglasserte rødløk ( oppskriften er fra rockekokk.no )

(til to store og en liten)

1 boks andeconfi  www.gourmeten.no
4 små rødløk
2 ss smør
2 ss sukker
1 ss balsamicoeddik www.gourmeten.no
2 ss bringebæreddik
Boksen med andeconfi må stå i varmt vann i noen minutter for at du skal få ut andelårene uten å rive dem i stykker.
Skrell rødløk og kutt dem i grove båter.


Smelt smør i en vid gryte og hell over sukker. La dette smelte helt før du tilsetter balsamico og bringebæreddik. Vær forsiktig, dette kan sprute litt! Kok glaseringen i ett lite minutt på middels varme.

Tilsett løken og la den ligge uten at du rører i et par minutter. Vend den deretter litt og la den ligge i ro litt til.
Sett temperaturen ned på lav, legg over andelårene (som har minst mulig fett på seg) og sett på lokket. La det hele godgjøre seg i 15-20 minutter. Da er løken helt mør og smaker godt av balsamico og andefett, og andelårene er gode og varme.

Jeg serverte dette med en enkel purè av søtpotet og poteter stekt i andefett. Andefettet som blir til overs kan du oppebvare i en tett boks i kjøleskapet i flere måneder. Det er kjempegodt å bruke til å steke poteter og grønnsaker i.

Andeconfit og Balsamicoeddik kan kjøpes på www.gourmeten.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar