søndag 25. november 2012

Hvitvinsdampede blåskjell

Hvitvinsdampede blåskjell

2 kg blåskjell
1/2 l  tørr hvitvin
Litt hakket persillle
5 hakket sjalottløk
2 fedd hvitløk
Litt hakket gressløk
100 gr smør



Varm smøret i gryte og fres sjalottløkene i 3 min.
Rør inn hvitløksfeddene og fres videre i 2 min. Det må ikke blir brunt.
Hell hvitvinen i gryten og strø over gresløken.
Ha i blåskjellene og legg på lokk og damp blåskjellene over middelsvarme til de har åpnet seg. Rist gryten av og til.
Når blåskjellene er ferdige blandt godt sammen til at kokekraften kommer opp og strø over persillen.
Legg på tallerken
Passer veldig bra med pommes frites.

1 kommentar:

  1. Åh... nå begynte jeg å mimre. Dette fikk jeg servert på en restaurant i Antwerpen for mange år siden! Blåskjellene var da dampet i hvitvin og urter.Fantastisk godt! Med majones til! Herlig!

    SvarSlett