torsdag 22. november 2012

Franske makroner

Franske makroner

140 g eggehvitter
180 g sukker
Litt konditorfarge ( pulver eller paste)

160 g mandelmel som er ferdig siktet ( mandelmel kan finnes her www.gourmeten.no )
160 g melis som har siktes

!! Viktig !! Det må være igjen nøyatig 160g mandelmel og melis etter at begge deler er ferdig siktet.

Pisk eggehvittene forsiktig på lav hastighet ( på 3 med Kenwoodmaskin ).
Når det begynner å skumme, ha i halvparten av sukkeret, og pisk videre.
Når blandingen begynner å bli stiv, ha i resten av sukkeret og fargen. Pisk ( forsatt på lav hastighet) til sukkeret er fullstendig oppløst.

Pisk sammen mandelmel og melis i en stor bolle til at blandingen blir glatt.
Sikt over eggehvittene. Ikke omvendt !!!
Bland forsiktig inn med en slikkepott til blandingen blir mindre kompakt og lett kan has på sprøytepose.
Ha den ferdig blandingen på sprøytepose og sprøyt på brett med silikonmatte eller bakepapir.
La de ligge for å få skorpe i en time. Rommet må være helt tørt, luftfuktighet hindrer skorpedanningen.

Stek på 150 grader i 14 min. og sjekk deretter hvert 30 sek. til de er ferdig.
De må være litt myke inne.

OBS ! Stek kun ett brett av gangen, da blir resultatet best.



Sjokolade-fyll:

2,5 dl fløte
1 ss honning
200 g mørk sjokolade 70%
30 gr smør

Varm opp fløte, honningen og sjokolade sammen.
Når sjokolade er smeltet tilsett smøret.
Sett til avkjøling i romtemperatur.
Ha den ferdig blandingen på sprøytepose og  sprøyt ut blandingen på den flate siden av makronen. Legg en ny makron oppå.
Press lett sammen.


Beklager litt dårlig bildekvalitet.

 www.gourmeten.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar