fredag 5. oktober 2012

Foie Gras

Foie Gras

Foie gras eller Gåselever/ Andelever er en av verdens mest ettertraktede og verdsatte mattyper, i samme klasse som kaviar, østers og trøffel. Den har en lys gul eller rosa farge, en myk og smøraktig konsistens og en søtlig, nøttepreget smak. Den smelter elegant på tungen. 

Konservert foie gras på boks eller glass er ferdigtilberedt og kan serveres som den er. Det er mange forskjellige typer foie gras, og jo nærmere den er ren ande- eller gåselever jo høyere er kvaliteten.


Det betyr at foie gras entier er den best kvaliteten.


På gourmeten.no kan du finne en foie gras av toppkvalitet, som vant bronsemedaljen i den mest kjent franske varemessen i 2010 og gullmedalje i 2011. Stykket er skjært ut av et helt leverstykke og behandlet så lite som mulig. Konsistensen er fast, fargen rødbrun og smaken delikat, men likevel med litt kraft.

Kan server i skiver som forrett med ristet brød, løkchutney og salat. 



Foie gras av hel andelever med Jurançon

www.gourmeten.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar