søndag 6. januar 2013

Hummerbisque

Bisque er en fransk suppe som  består av en kraftig skalldyrkraft som blir avrundet med fløtte.



Ingredienser:

1 boks Hummersuppe fra gourmeten.no ( finnes her )
3 dl fløte
100 g vann
salt
Litt sitronsaft
Svart olivenolje Fruité Noir Castelas ( finnes her )

Kok opp hummersuppe sammen med vannet.
Rør godt.
Tilsett deretter fløten og kok den inn i suppen.
Reduser til suppen får en fyldig konsistens.
Smak til med salt, sitronsaft og svart olivenolje.


Krutonger:

1 stk lyst brød/bagette uten skarpe.
Skjær brødet i firkanter og rist i ovnen, med salt og rimelig olivenolje.


Rouille :

2 eggeplommer
litt sennep
salt, safran
ca. 150 ml rapsolje ( eller annen nøytral olje)
1/2 sitronsaft.
1 fedd hvitløk

Legg eggeplommer, sennepen og hvitløkfeddet i en bolle og miks sammen med en stavmikser.
Spe i oljen i en tynn stråle til blandingen tykner.
Tillsett deretter sitronsaften og safranen.
Til smak med salt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar