MAAEMO
GRAN FRA I FJOR OG SJØKREPS FRA FRØYA
Etter å ha prøvd å få tak i bord i noen måneder, kom det endelig en åpning.
Vi dro nedover mot Maaemo fulle av forventning.
HELSTEKT GULROT
Vi ble ønsket velkommen av en dresskledd servitør og plassert ved et av de beste bordene, som hadde utsikt rett opp på Maaemo´s kjøkken, der 6 kokker var i full sving, for å lage mat til oss og de 22 andre gjestene.
Vi startet med et glass champagne, som vi dessverre ikke fikk presentert, men den var nydelig.
Vi gikk selvfølgelig for full pakke både mat og drikkemeny.
Deretter startet vi på de ikke mindre enn 24 serveringene.
Ikke mindre enn ni amuses-bouches, kom på rekke og rad, blant annet kråkebolle og norsk østers fra Bømlo.
GRILLET HVETEGRESS OG HYLLEBLOMST
Appetittvekkerne ble påfulgt av 10 retter, presentert på naturelementer som steiner og trestammer.
Vi fikk også bestikk laget av kuhorn.
Drikkemenyen som fulgte til var spekket med spennende nytelser, b.la. cider fra Normandie, øl fra Bøgedal, Vin Jaune fra Jura i Frankrike. Servitørene og sommelieren var kunnskaprike, vennlige og effektive.
Noen kanskje litt vel stive, men det følger ved med på en stjernerestaurant.
KAMSKJELL OG ASKE
Som en avslutning på det hele fikk vi Maaemo´s kokekaffe, laget på den norske måten, og norsk lokalt sukkertøy laget av honning fra Sagene, stort mer lokalt blir det vel ikke.
Alt i alt var Maaemo en opplevelse vel verdt å få med seg, for alle andre som også har et lidenskapelig forhold til mat og drikke.
Maaemo kan anbefales !
KJØKKENET PÅ MAAEMO
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar