Croque monsieur ble sannsynligvis lagd for første gang i 1910 på en kafé i Paris.
Opprinnelsen til navnet er forsatt ukjent.
Til 4 sandwicher :
4 skiver gulost (gjerne gruyère)
8 skiver loffbrød
4 skiver kokt skinke
litt smør
100 g revet ost
Sett ovnen på 200 grader grill.
Ha smør på loffskivene.
Legg en skinkeskive og en osteskive mellom 2 loffskiver.
Legg sandwichene over på et bakepapir på et stekebrett.
Legg revet ost opp på toppen av sandwichene.
Ha det inn i ovnen til osten blir smeltet og gyllen.
Croque monsieur er ekstra godt med en frisk salat med god vinaigrette.
Her er oppskriften til vinaigrette :
1 ss sennep
5 til 10 dråper balsamicoeddik Condimento Balsamico 8 år
0,3 dl olivenolje Fruité Vert Castelines
salt
pepper
pepper
hvitløk
Pisk sennepen sammen med eddiken.
Pisk inn oljen forsiktig, litt etter litt.
Smak til med salt, pepper og finhakket hvitløk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar